De smakelijke, gepelde en geroosterde hazelnoten herken je meteen aan hun heerlijke geur. Er zijn echt veel variëteiten en ze verschillen in hun specifieke vorm, die rond of langwerpig kan zijn.
Alle hazelnoten hebben echter één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn een genot voor de smaakpapillen en zijn echte sterren in de keuken, perfect voor zowel zoete als hartige gerechten.
Je kunt ze toevoegen aan ontbijtgranen, salades, sauzen, puddingen of gebruiken om knapperigheid en smaak te geven aan voorgerechten, vis- en vleesgerechten. Bovendien zijn ze echt waardevol in de patisserie en ijssalon, omdat ze een basis ingrediënt zijn voor talloze creaties, zoals crèmes, ijs en taarten.
Gepelde en geroosterde hazelnoten zijn, naast dat ze heerlijk en onweerstaanbaar zijn, ook gunstig voor ons lichaam: ze zijn rijk aan vitamine E, een antioxidant die nuttig is voor de preventie van bepaalde soorten kanker, en ze zijn een uitstekende bron van fosfor, kalium, calcium en eiwitten.